Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Keks bez tłuszczu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 osób


Składniki

  • 15 dag  mąki,
  • 15 dag  cukru,
  • 3 sztuki jaja,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 15 dag  bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej).

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać.
  2. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
  3. Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić ciastem.
  4. Piec w średnio gorącym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE