Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Keks bez tłuszczu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 12 osób


Składniki

  • 15 dag  mąki,
  • 15 dag  cukru,
  • 3 sztuki jaja,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 15 dag  bakalii (rodzynków, migdałów, orzechów, daktyli, skórki pomarańczowej).

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, starannie wymieszać.
  2. Dołożyć drobno pokrojone i oprószone mąką bakalie, wszystko razem delikatnie wymieszać.
  3. Wąską, długą blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić ciastem.
  4. Piec w średnio gorącym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE