Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Keksowe muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 11 - 12 osób


Składniki

  • 200 g  mąki pszennej
  • 50 g  mąki kukurydzianej
  • 1.5 łyżeczek  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 150 g  margaryny
  • 110 g  cukru
  • 200 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka mieszanka keksowa

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp przesianą mąkę pszenną i kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
  2. Margarynę rozpuść z cukrem i ostudź.
  3. W miseczce wymieszaj jajka z mlekiem.
  4. Do mąki dodaj mleko z jajkami i roztopioną margarynę. Wymieszaj. Na koniec dodaj mieszankę keksową i ponownie wymieszaj.
  5. Foremki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je masą muffinkową do 2/3 wysokości. Piecz 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE