Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kokosanki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 250 g  wiórków kokosowych
  • 60 g  masła
  • 150 g  cukru
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 sztuki białka

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w garnku i dodaj 100 g cukru. Mieszaj, gotując na małym ogniu. Gdy cukier się rozpuści dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 50 g cukru, a po chwili mąkę. Utrzyj.
  3. Ubite białka delikatnie wymieszaj z masłem z wiórkami.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładaj na blachę masę, formując małe kuleczki. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE