Dzisiaj jest: Piątek, 01.03.2024 Imieniny: Antoniny i Radosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowe bezy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

  • 4 sztuki białka
  • 1 szczypta  soli
  • 250 g  cukru pudru
  • zielony barwnik spożywczy
  • żółty barwnik spożywczy
  • różowy barwnik spożywczy

Sposób przyrządzania:

  1. Białka dobrze schłodź. Przelej je do dużego naczynia, wsyp odrobinę soli i zmiksuj na sztywną pianę.
  2. Gdy piana będzie już bardzo dobrze ubita, ciągle miksując stopniowo wsypuj po trochu cukier puder. Miksuj, aż masa stanie się lśniąca i bardzo sztywna.
  3. Rozdziel pianę do 3 naczyń. Każdą część wymieszaj z kilkoma kroplami innego barwnika spożywczego.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Pianę nałóż do szprycy i wyciskaj ją na blachę, tworząc nieduże wianuszki. Zachowaj odstępy, by bezy się nie zlepiły.
  5. Piecz 45 minut w temperaturze 130 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE