Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
20 dag twarogu
20 dag margaryny
20 dag mąki
cukier w kostkach
owoce (np. jabłka, gruszki, śliwki, nektarynki)
cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Zagnieć twaróg, margarynę i mąkę. Włóż ciasto na 3 godziny do lodówki.
- Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku około 10 cm.
- Na środek każdego kwadratu połóż kawałek dowolnego owocu oraz kostkę cukru. Połącz rogi ciasta, tworząc kopertę.
- Gotowe kopertki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz 30-35 minut. Po wyjęciu odstaw do wystygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka