Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kremowy deser z sherry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego bez cukru
  • 1 opakowanie  śmietany kremówki
  • 45 ml  sherry
  • 40 g  cukru
  • 250 ml  mleka
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przyrządzania:

  1. Budyń utrzyj z cukrem i 6 łyżkami mleka. Pozostałe mleko zagotuj i wlej do niego budyń roztarty z cukrem. Gotuj ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Gotowy budyń odstaw do ostygnięcia. Gdy już będzie zimny dodaj sherry i wymieszaj.
  2. Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 ubitej śmietany dodaj do budyniu i wymieszaj. Krem z budyniu, sherry i śmietany rozłóż do miseczek i wstaw na 30 minut do lodówki.
  3. Deser przed podaniem udekoruj pozostałą bitą śmietaną i brzoskwiniami pokrojonymi w plasterki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE