Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Lekki deser


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk żółtek
  • 6 dag  cukru
  • 1/2 opakowania  cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka  otartej skórki cytryny
  • 1 sztuka mały kieliszek koniaku (może być rum lub sherry)
  • 8 sztuk biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka wbić do miski, dodać cukier. Utrzeć, aż staną się białe i dodać cukier waniliowy, skórkę z cytryny i koniak. Kontynuować miksowanie, aż powstanie puszysta masa.
  2. Miskę z żółtkami wstawić do garnka z gorącą wodą i ubijać na ciepłą, puszystą masę.
  3. Gdy masa zgęstnieje, przełożyć do szklanych miseczek. Podawać na ciepło udekorowane biszkoptami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE