Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- pół tabliczki gorzkiej czekolady,
- 15 sztuk zielonych hiszpańskich oliwek,
- 1 łyżeczka różowego pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Hiszpańskie zielone oliwki pokrój w talarki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Za pomocą łyżki rozłóż na papierze śniadaniowym małe krople czekolady. Na środku każdej porcji połóż kilka talarków oliwek i dodaj szczyptę pieprzu.
- Na wierzchu ostrożnie połóż kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciśnij, tak aby utworzyły się krążki. Tak przygotowaną całość włóż na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji
Źródło przepisu: Natalia Szymczak