Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Melba


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 l  słodkiego mleka
  • 1 l  kwaśnego mleka
  • 1 kostka  margaryny
  • 4 sztuki jaja
  • 1 szklanka  cukru pudru
  • aromat
  • świeże owoce
  • dowolna galaretka
  • wiórki kokosowe

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować słodkie mlekom zsiadłe rozkłócić z jajami, wlać do gotującego się mleka i wszystko zagotować, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło.
  2. Odcedzić otrzymany twarożek, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać twarożek, dalej ucierając. Dodać aromat i wiórki.
  3. Tortownicę wysmarować masłem, wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnię, ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE