Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Mrożona babka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki pudełka serka homogenizowanego
  • 3 sztuki jaja
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 5 dag  rodzynek
  • kilka marmoladek owocowych
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki żelatyny
  • kilka posiekanych orzechów
  • kilka biszkoptów

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w odrobinie wrzątku.
  2. Serek utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać rodzynki i orzechy oraz pokrojone marmoladki, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę.
  3. Włożyć do formy z kominkiem, spłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem, wstawić do lodówki. Przed podaniem zanurzyć formę na kilka sekund we wrzącej wodzie.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE