Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 8 - 10 osób
Składniki
2 sztuki jajka
150 ml mleka
200 g mąki
100 g kakao
1.5 łyżek proszku do pieczenia
100 g masła
100 g cukru brązowego
1 szklanka jagód
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka rozkłóć, aby stały się puszyste. Następnie dodaj mleko i energicznie wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo wsypuj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
- Masło utrzyj z cukrem i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
- Papilotki rozstaw na blasze do pieczenia i wypełnij je na 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. W ciasto powkładaj jagody.
- Piecz 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka