Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Muffinki czekoladowe z jagodami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 150 ml  mleka
  • 200 g  mąki
  • 100 g  kakao
  • 1.5 łyżek  proszku do pieczenia
  • 100 g  masła
  • 100 g  cukru brązowego
  • 1 szklanka  jagód

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć, aby stały się puszyste. Następnie dodaj mleko i energicznie wymieszaj. Ciągle mieszając, stopniowo wsypuj mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  2. Masło utrzyj z cukrem i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
  3. Papilotki rozstaw na blasze do pieczenia i wypełnij je na 2/3 wysokości przygotowanym ciastem. W ciasto powkładaj jagody.
  4. Piecz 20-25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE