Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muffinki czekoladowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki  mąki
  • 1.5 szklanek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki  sody
  • 3/4 szklanki  mleka
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Rozkrusz czekoladę. Jedną tabliczkę rozpuść w kąpieli wodnej i ostudź, a resztę posiekaj w drobną kostkę.
  2. Połącz suche składniki. Następnie wymieszaj mokre składniki, dodaj je do suchych i zmiksuj. Na końcu wlej rozpuszczoną czekoladę, wsyp kosteczki czekolady i ponownie wymieszaj.
  3. Masą napełnij papilotki umieszczone w foremce do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz około 20-25 minut.
  4. Gdy muffinki przestygną polej je polewą czekoladową, przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE