Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 12 - 15 osób
Składniki
1 szklanka cukru
2 szklanki startej marchewki
1.5 szklanek mąki
1/2 łyżeczki soli
1.5 łyżeczek proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 sztuki jajka
3/4 szklanki oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą.
- Jajka utrzyj z cukrem i olejem. Dodaj startą marchewkę. Całość wymieszaj po czym dodaj do mąki. Wymieszaj wszystko na gładką masę.
- Papilotki rozłóż na blasze do pieczenia i wypełniaj je ciastem do 2/3 wysokości. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 25 minut.
Źródło przepisu: przyślij przepis!