Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki puszki mandarynek w zalewie
- 4 łyżeczki żelatyny
- 2 opakowania jogurtu naturalnego
- 4 łyżki cukru
- listki melisy do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Żelatynę namocz w zimnej wodzie i dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
- Mandarynki przelej z zalewą do miski. Odłóż 8 kawałków do dekoracji. Resztę zmiksuj na mus.
- Do musu dodaj 4 łyżki cukru i 2 opakowania jogurtu. Wymieszaj. Dolej żelatynę i jeszcze raz wymieszaj.
- Gotowy deser rozlej do miseczek i wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
- Podawaj udekorowane cząstkami mandarynek i listkami melisy.
Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni