Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Nadziewane brzoskwinie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki brzoskwinie
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 3 sztuki białka
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 100 g  konfitury z borówek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 dag  posiekanych migdałów

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie nakłuj widelcem, sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Przekrój na pół i wyjmij pestki.
  2. Do garnka wlej 1/2 szklanki wody, 5 dag cukru i sok z cytryny. Wymieszaj i wrzuć wcześniej przygotowane brzoskwinie. Gotuj na małym ogniu przez 7 minut.
  3. Białka ubij na sztywną pianę. Następnie dodaj 5 dag cukru i szczyptę cynamonu. Ubijaj jeszcze przez 2 minuty.
  4. Brzoskwinie odsącz z syropu, w którym się gotowały. Konfiturę wymieszaj z migdałami i nałóż ją do brzoskwiń w zagłębienia po pestkach.
  5. Faszerowane brzoskwinie ułóż na blasze i każdą udekoruj chmurką z piany. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 240 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE