Dzisiaj jest: Piątek, 14.05.2021 Imieniny: Bonifacego i Dobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Owsianki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  płatków owsianych
  • pół szklanki cukru
  • 10 dag  masła
  • jajo
  • olejek migdałowy

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki wsypać na suchą patelnię i stale mieszając zrumienić na złoty kolor. Gdy przestygną, dodać żółtko, masło, cukier, ubitą pianę z białka, olejek migdałowy i wyrobić masę.
  2. Uformować ręką kulki, ułożyć łyżką na blaszce i upiec na złoty kolor.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE