Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pianka brzoskwiniowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 50 dag  brzoskwiń z puszki
  • 1 sztuka paczka markiz z kremem
  • 1 opakowanie  galaretki brzoskwiniowej
  • 250 ml  śmietany kremówki
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 1 łyżka  cukru wanilinowego
  • 1 sztuka laska cynamonu
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie odsącz, przełóż do garnka, zmiksuj. Następnie dodaj laskę cynamonu, pasek skórki z cytryny i zagotuj. Zdejmij z ognia i wyjmij cynamon oraz skórkę cytrynową.
  2. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącego musu brzoskwiniowego, a następnie wlej do reszty musu. Wymieszaj i odstaw, żeby ostygło.
  3. Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem wanilinowym i połącz z musem owocowym.
  4. Galaretkę rozpuść w mniejszej ilości wrzątku niż podano na opakowaniu. Odstaw by stężała, a gdy zastygnie pokrój w kostkę i wrzuć do musu z brzoskwiń.
  5. Jednorazową formę keksówkę schłodź przez kilka minut w lodówce.Na dnie formy ułóż polane stopionym masłem rozdrobnione markizy, dociśnij. Na wierzch wylej mus z brzoskwiń i wstaw do lodówki, by zastygło.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE