Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczone jabłka z miodem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże winne jabłka
  • 4 łyżeczki  miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyć i z nie obranych odkroić wierzchy, tworząc "czapeczki". Wydrążyć środki, w otwory włożyć po łyżeczce miodu. Zakryć "czapeczkami" i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
  2. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec przynajmniej 30 min, aż powierzchnia jabłek lekko się zrumieni, a po nakłuciu patyczkiem miąższ będzie miękki. Podawać na gorąco lub na zimno.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka gotuj z głową


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE