Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Piegusek z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  bakalii (morele, orzechy włoskie, żurawina, rodzynki)
  • 125 g  margaryny
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 szklanka  białek (ok. 7 sztuk)
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1 szklanka  maku
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • pergamin

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z makiem i proszkiem do pieczenia.
  2. Margarynę rozpuść w garnku, odstaw do ostygnięcia.
  3. Białka ubij na sztywną pianę. Do ubitych białek dodawaj stopniowo, ciągle mieszając, sypkie składniki. Na koniec dodaj rozpuszczoną margarynę i bakalie. Delikatnie wymieszaj.
  4. Ciasto przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE