Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pierożki z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 1 kostka  margaryny
  • 7 dag  drożdży
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • aromat waniliowy
  • 1 kg  jabłek

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki ciasta wyrobić jak na pierogi. Musi być miękkie. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć sok. Jeśli są bardzo kwaśne, lekko osłodzić.
  2. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, nakładać jabłka i sklejać pierożki. Posmarować ciastka rozmąconym jajem, posypać cukrem, upiec.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE