Dzisiaj jest: Poniedziałek, 12.04.2021 Imieniny: Juliusza i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pomarańcze w syropie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • niepełna szklanka (22 dag) cukru
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 łyżeczka  wody różanej

Sposób przyrządzania:

    Pomarańczowe fileciki przełóż do szklanej miski, odstaw. Zagotuj wodę z cukrem w rondelku na małym ogniu. Gotuj 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż syrop zgęstnieje. Teraz dodaj wodę różaną, wymieszaj. Syropem polej cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

    Mike Dow

    Wydawnictwo: Vital


    Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE