Dzisiaj jest: Niedziela, 25.10.2020 Imieniny: Kryspina i Ingi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomarańcze w syropie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajlandzka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomarańcze
  • niepełna szklanka (22 dag) cukru
  • 1.5 szklanek  wody
  • 1 łyżeczka  wody różanej

Sposób przyrządzania:

    Pomarańczowe fileciki przełóż do szklanej miski, odstaw. Zagotuj wodę z cukrem w rondelku na małym ogniu. Gotuj 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż syrop zgęstnieje. Teraz dodaj wodę różaną, wymieszaj. Syropem polej cząstki pomarańczy, odstaw do ostygnięcia. Podawaj po schłodzeniu.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE