Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Puchar wiśniowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 g  wiśni
  • 40 sztuk wiśniówki
  • 250 ml  białego wina
  • kieliszek białego porto
  • 60 g  brązowego cukru
  • laska cynamonu
  • 400 g  kremowego serka
  • 100 g  mascarpone
  • 40 ml  soku z cytryny
  • 5 łyżek  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Wiśnie umyć, wyjąć pestki, zalać wiśniówką. Odstawić na 30 minut.
  2. W rondlu zagrzać wino, porto, cukier, cynamon i gotować, aż płyn zgęstnieje. Dodać wiśnie z wiśniówką i gotować 2-3 minuty.
  3. Serek połączyć z mascarpone, sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Rozłożyć do pucharków. Zalać płynem, dodać owoce. Schłodzić.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta claudia


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE