Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rabarbarowy sernik


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 100 g  miękkiego masła
  • 10 łyżek  cukru
  • 1 łyżka  cukru waniliowego
  • 2 sztuki jajka
  • 0.8 szklanki  mąki pszennej
  • 5 łyżek  mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
    Masa serowa
  • 150 g  masła
  • 4 sztuki jajka
  • 2/3 szklanki  cukru
  • 2 łyżki  cukru waniliowego
  • 750 g  twarogu
  • 10 łyżek  mąki ziemniaczanej
    Dodatkowo
  • 500 g  rabarbaru
  • cukier puder
  • wiórki ze skórki cytryny
  • masło do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając dodaj jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Formę posmaruj masłem, wlej do niej ciasto. Piecz około 20 minut w 180 st. C.
  3. 150 g masła utrzyj z cukrem i żółtkami.
  4. Białka ubij na sztywną pianę.
  5. Do utartego masła dodaj twaróg, mąkę ziemniaczaną i pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
  6. Rabarbar umyj, osusz, pokrój w kostkę i posyp 2 łyżkami cukru pudru. Odstaw.
  7. Na podpieczone ciasto wyłóż masę twarogową, a na niej ułóż kawałki rabarbaru. Piecz 50 minut w temperaturze 160 st. C.
  8. Upieczone ciasto udekoruj cukrem pudrem i wiórkami ze skórki cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE