Dzisiaj jest: Sobota, 27.02.2021 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Rogaliki z dżemem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 3 szklanki  mąki
  • 1 kostka  margaryny
  • 3 łyżki  cukru
  • 5 dag  drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 3/4 szklanki  ciepłego mleka
  • 1 sztuka słoiczek dżemu
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko rozetrzyj z drożdżami. Dodaj sól, mąkę, cukier, miękką margarynę i tyle mleka, abu wyrobić gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
  2. Ciasto podziel na kilka kawałków. Każdy rozwałkuj na koło o grubości 0,7 mm i pokrój na 8 trójkątów (jak pizzę). Na każdy trójkąt nałóż łyżeczkę dżemu. Zawiń od szerszego końca, formując rogaliki.
  3. Piecz na złoty kolor przez 20 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Wystudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE