Dzisiaj jest: Czwartek, 08.06.2023 Imieniny: Maksyma i Medarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Słodycz jesieni według Pani Ambasador


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  płatków owsianych,
  • 1 łyżeczka  masła,
  • 1 łyżka  cukru pudru,
  • 1/2 l  leśnych jeżyn,
  • 1/2 l  śliwek węgierek,
  • 1/2 szklanki  białego wina deserowego,
  • 3 łyżki  płynnego miodu,
  • 1 łyżka  soku z cytryny,
  • 4 łyżki  bitej śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wsypać płatki owsiane i cukier puder. Cały czas mieszamy. Płatki powinny mieć kolor rumiany.
  2. Zestawić z ognia, przesypać do miski i lekko zmiażdżyć.
  3. Wino połączyć z miodem i sokiem z cytryny.
  4. Owoce rozłożyć w pucharkach, zalać miodowym winem, przykryć i wstawić do lodówki.
  5. Bezpośrednio przed podaniem deseru nałożyć na owoce porcję bitej śmietany i posypać zrumienionymi płatkami owsianymi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE