Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Suflet pomarańczowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • sok z 1/2 cytryny
  • 5 sztuk białek
  • 6 łyżek  cukru
  • 4 sztuki żółtka
  • 24 g  mąki ziemniaczanej
  • 5 dag  posiekanych migdałów
  • 15 ml  brandy
  • sok z 2 pomarańczy
  • 4 sztuki pomarańcze

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańcze umyj, odkrój z nich mały kapelusz z góry i wydrąż by ze skórki powstały miseczki.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mąkę ziemniaczaną, migdały, sok z pomarańczy i cytryny oraz brandy. Wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy z żółtek. Delikatnie wymieszaj.
  4. Pomarańczowe foremki napełnij do wysokości 3/4 przygotowaną masą.
  5. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25 minut. Podawaj gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE