Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka truskawkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  truskawek
  • 4 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru waniliowego
  • 2 sztuki sucharki
  • 5 łyżek  cukru pudru
  • 2.5 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki umyć, osuszyć, poobrywać szypułki i pokroić na połówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać pokruszonymi sucharkami.
  2. Białka ubić z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i przesianą mąkę. Ostrożnie wymieszać.
  3. Masę z białek ostrożnie rozłożyć na truskawkach. Zapiekać 30 minut w 175 st. C na złotobrązowy kolor.
  4. Zapiekankę podawać posypaną cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE