Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zapiekanka truskawkowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  truskawek
  • 4 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru waniliowego
  • 2 sztuki sucharki
  • 5 łyżek  cukru pudru
  • 2.5 łyżki  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Truskawki umyć, osuszyć, poobrywać szypułki i pokroić na połówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać pokruszonymi sucharkami.
  2. Białka ubić z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i przesianą mąkę. Ostrożnie wymieszać.
  3. Masę z białek ostrożnie rozłożyć na truskawkach. Zapiekać 30 minut w 175 st. C na złotobrązowy kolor.
  4. Zapiekankę podawać posypaną cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE