Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pączki z miętą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 1 szklanka  cukru
  • 1/2 szklanki  gorzkiego kakao
  • 2-4 łyżki  posiekanej mięty (może być suszona)
  • 2 sztuki jajka
  • 1/4 kostki  masła
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia (płaska)
  • 1 szczypta  soli
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. masło roztop w rondelku, odstaw na chwilę, aby przestygło. W misce połącz resztę składników, dodaj przestudzone masło, a na koniec jajka.2. zagnieć ciasto, uformuj kulę, owiń folią aluminiową i włóż na godzinę do lodówki.3. blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta ulep kuleczki wielkości orzecha włoskiego i piecz ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.4. po wystygnięciu posyp ciastka cukrem pudrem. Smacznego



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE