Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 120 g herbatniki
- 80 g masło
- 400 g ser biały
- 6 łyżek cukier puder
- 1 laska wanilia
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżki mąka pszenna
- 100 g maliny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło rozpuść w garnku na małym ogniu.
- Herbatniki drobno pokrusz i dodaj do nich masło. Całość wymieszaj.
- Masę przełóż do sylikonowych foremek na muffinki i ugnieć. Następnie schowaj do lodówki.
- Ser przełóż do miski.
- Wanilię pokrój w poprzek, wyjmij z niej ziarenka i dodaj do sera.
- Do sera dodaj jajka, mąkę oraz cukier. Całość wymieszaj dokładnie mikserem.
- Wyjmij foremki z lodówki, do każdej foremki dodaj łyżkę masy serowej, połóż na niej 4 maliny i przykryj kolejną warstwą masy, aby foremki były wypełnione do końca.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na 20 minut.
- Po upieczeniu pozostaw do wystygnięcia.