Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
2 szklanki mąka pszenna
1.5 szklanek maślanka
3/4 szklanki cukier
100 g czekolada gorzka
100 g czekolada mleczna
100 ml masło
roztopione2 sztuki jajko
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki chili (przyprawa)
|
|
Sposób przyrządzania:
- W misce wymieszaj cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chili. Zaś w drugiej jajka, masło i maślankę.
- Połącz zawartości obu misek, dodaj drobno pokrojoną czekoladę, całość wymieszaj.
- Przelej do małych foremek na muffinki i piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.