Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Babeczki z czekoladą i chili


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przy podaniu udekoruj miętą.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąka pszenna
  • 1.5 szklanek  maślanka
  • 3/4 szklanki  cukier
  • 100 g  czekolada gorzka
  • 100 g  czekolada mleczna
  • 100 ml  masło
    roztopione
  • 2 sztuki  jajko
  • 2 łyżki  kakao
  • 2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  chili (przyprawa)

Sposób przyrządzania:

  1. W misce wymieszaj cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chili. Zaś w drugiej jajka, masło i maślankę.
  2. Połącz zawartości obu misek, dodaj drobno pokrojoną czekoladę, całość wymieszaj.
  3. Przelej do małych foremek na muffinki i piecz około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE