Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 3/4 szklanki mąki
- 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki brązowego cukru
- 150 g musli
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 sztuka jajko
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do jednej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i musli. Wymieszaj składniki.
- Do drugiej miski wlej mleko, olej i wbij jajko. Wymieszaj wszystko widelcem.
- Składniki mokre wlej do miski z suchymi i dokładnie je połącz.
- Przelej ciasto do papilotek i piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka