Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Bakaliowa fit przekąska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wszystkie składniki bakaliowych kulek można dowolnie modyfikować, łącząc pestki dyni i słonecznik łuskany z ulubionymi orzechami np. laskowymi, włoskimi czy nerkowca - wszystkie dostępne są w bogatej ofercie bakalii Helio.

1 porcja dla: 1 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  daktyle
    suszone
  • 60 g  jagody goji
    suszone
  • 50 g  pestki dyni
  • 50 g  ziarna słonecznika
  • 50 g  płatki migdałowe
  • 50 g  wiórki kokosowe
  • 3 łyżki  kakao
  • 1 łyżka  miód

Sposób przyrządzania:

  1. Daktyle suszone zalej wrzątkiem na ok. 15-30 min.
  2. Wszystkie składniki połącz i dokładnie zblenduj na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtocz w wiórkach kokosowych lub np. pokruszonych orzechach.
  3. Bakaliowe kulki wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Smacznego!


Źródło przepisu: helio.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserybakalie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE