Dzisiaj jest: Piątek, 04.10.2024 Imieniny: Rozalii i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bakaliowa fit przekąska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wszystkie składniki bakaliowych kulek można dowolnie modyfikować, łącząc pestki dyni i słonecznik łuskany z ulubionymi orzechami np. laskowymi, włoskimi czy nerkowca - wszystkie dostępne są w bogatej ofercie bakalii Helio.

1 porcja dla: 1 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  daktyle
    suszone
  • 60 g  jagody goji
    suszone
  • 50 g  pestki dyni
  • 50 g  ziarna słonecznika
  • 50 g  płatki migdałowe
  • 50 g  wiórki kokosowe
  • 3 łyżki  kakao
  • 1 łyżka  miód

Sposób przyrządzania:

  1. Daktyle suszone zalej wrzątkiem na ok. 15-30 min.
  2. Wszystkie składniki połącz i dokładnie zblenduj na gładką masę. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtocz w wiórkach kokosowych lub np. pokruszonych orzechach.
  3. Bakaliowe kulki wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Smacznego!


Źródło przepisu: helio.pl


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Zobacz więcej na temat:

przepisy na deserybakalie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE