Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 3 sztuki banany
- 1/2 szklanki oleju
- 2 sztuki jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1.5 szklanek mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Dodatkowo
- 1.5 sztuk tabliczki czekolady
|
|
Sposób przyrządzania:
- Banany rozgnieć widelcem w misce.
- Do drugiej miski wbij jajka, dodaj olej, cukier, mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj, a następnie dodaj rozgniecione banany. Ponownie wymieszaj.
- Otrzymaną masę wyłóż do papilotek. Piecz 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Maczaj w niej przestudzone babeczki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka