Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bananowiec


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Miąższ bananowy można skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Przepis na bananowiec to pomysł na smaczne i łatwe do przygotowania ciasto.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 sztuki  banan
  • 2 szklanki  mąka
  • 1/2 szklanki  olej
  • 1/2 szklanki  cukier
  • 1.5 łyżeczek  proszek do pieczenia
  • 1/2 szklanki  migdały
  • 1/2 szklanki  wiórki kokosowe

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obierz, rozgnieć widelcem. Do masy bananowej wsyp 1/2 szklanki cukru oraz 2 szklanki mąki wymieszanej z 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Wlej olej i wymieszaj.
  2. Do ciasta dodaj drobno posiekane migdały oraz wiórki kokosowe. Całość wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Do tak przygotowanej formy wlej ciasto i piecz 50 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

bananowiecprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE