Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Biszkoptowa szarlotka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 8 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
    Masa jabłkowa
  • 1 kg  duszonych jabłek na szarlotkę
  • 2 opakowania  galaretki cytrynowej
    Dodatkowo
  • 160 g  serka homogenizowanego waniliowego
  • owoce

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajka ubij z cukrem. Dodaj przesianą mąkę. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj na niej równo ciasto i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 10-15 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Masa jabłkowa: Jabłka przełóż do garnka. Jeśli zawierają kawałki owoców zmiksuj, a następnie zagotuj. Do jeszcze gorącego musu wsyp 1,5 galaretki i wymieszaj. Pozostałą galaretkę rozpuść w 2/3 szklanki gorącej wody i odstaw, by ostygła.
  3. Biszkoptowa szarlotka: Ostudzone ciasto pokrój na 5 płatów, przełóż musem, układając jeden na drugim.
  4. Na wierzchu ciasta rozsmaruj serek homogenizowany, ułóż owoce i zalej przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką. Schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE