Dzisiaj jest: Piątek, 23.05.2025 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Błyskawiczne ciasteczka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 150 g  płatków kukurydzianych
  • 50 g  rodzynek
  • sól
  • 2 łyżki  rumu
  • 150 g  mąki
  • 100 g  margaryny
  • 2 sztuki jajka
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  budyniu waniliowego
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki polej rumem.
  2. Margarynę utrzyj ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jajka, nie przerywając miksowania.
  3. Następnie dodaj do masy budyń w proszku, płatki, rodzynki w rumie i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
  4. Łyżką nabieraj ciasto i wykładaj na natłuszczoną blachę. Piecz 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE