Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
150 g płatków kukurydzianych
50 g rodzynek
sól
2 łyżki rumu
150 g mąki
100 g margaryny
2 sztuki jajka
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 opakowanie budyniu waniliowego
100 g cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rodzynki polej rumem.
- Margarynę utrzyj ze szczyptą soli, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Stopniowo wbijaj jajka, nie przerywając miksowania.
- Następnie dodaj do masy budyń w proszku, płatki, rodzynki w rumie i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
- Łyżką nabieraj ciasto i wykładaj na natłuszczoną blachę. Piecz 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku