Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Błyskawiczne tiramisu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  serka mascarpone
  • 200 g  śmietany 30%
  • 1.5 łyżek  cukru pudru
  • 2 łyżki  kakao
  • 100 g  podłużnych biszkoptów
  • 100 ml  espresso

Sposób przyrządzania:

  1. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozetrzyj serek, stopniowo przekładaj do niego ubitą śmietanę i mieszaj delikatnie.
  2. Biszkopty maczaj w kawie i układaj w pucharkach. Wyłóż na nie połowę serka z bitą śmietaną, posyp kakao, ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłóż pozostałą masę i wierzch posyp kakao.
  3. Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

tiramisuprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE