Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g serka mascarpone
- 200 g śmietany 30%
- 1.5 łyżek cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 100 g podłużnych biszkoptów
- 100 ml espresso
|
|
Sposób przyrządzania:
- Śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu rozetrzyj serek, stopniowo przekładaj do niego ubitą śmietanę i mieszaj delikatnie.
- Biszkopty maczaj w kawie i układaj w pucharkach. Wyłóż na nie połowę serka z bitą śmietaną, posyp kakao, ułóż drugą warstwę namoczonych biszkoptów, wyłóż pozostałą masę i wierzch posyp kakao.
- Wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka