Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
200 g gorzkiej czekolady
200 g margaryny
4 sztuki jajka
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/2 szklanki cukru brązowego
1 łyżka olejku pomarańczowego
3 łyżki płatków jaglanych
2 łyżki żurawiny
2 łyżki rodzynek
5 łyżek wiórków kokosowych
1/2 szklanki solonych orzeszków ziemnych
3/4 szklanki mąki tortowej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czekoladę połam na mniejsze kawałki i razem z margaryną rozpuść wszystko na małym ogniu. Orzeszki zmiksuj blenderem.
- Jajka utrzyj z cukrem trzcinowym oraz brązowym. Dodaj do nich olejek oraz rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj na małych obrotach. Następnie dodaj płatki jaglane, żurawinę, rodzynki oraz wiórki kokosowe i orzeszki ziemne.
- Zmiksuj wszystko na jednolitą masę i wylej ją na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników