Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Brownie z bakaliami i płatkami jaglanymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 200 g  gorzkiej czekolady
  • 200 g  margaryny
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  cukru trzcinowego
  • 1/2 szklanki  cukru brązowego
  • 1 łyżka  olejku pomarańczowego
  • 3 łyżki  płatków jaglanych
  • 2 łyżki  żurawiny
  • 2 łyżki  rodzynek
  • 5 łyżek  wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki  solonych orzeszków ziemnych
  • 3/4 szklanki  mąki tortowej

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę połam na mniejsze kawałki i razem z margaryną rozpuść wszystko na małym ogniu. Orzeszki zmiksuj blenderem.
  2. Jajka utrzyj z cukrem trzcinowym oraz brązowym. Dodaj do nich olejek oraz rozpuszczoną czekoladę i zmiksuj na małych obrotach. Następnie dodaj płatki jaglane, żurawinę, rodzynki oraz wiórki kokosowe i orzeszki ziemne.
  3. Zmiksuj wszystko na jednolitą masę i wylej ją na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE