Dzisiaj jest: Czwartek, 06.10.2022 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Brownie z malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Brownie z malinami to urozmaicona wersja amerykańskiego ciasta.

1 porcja dla: 12 - 16 osób


Składniki

  • 300 g  czekolada gorzka
  • 200 g  masło
  • 250 g  cukier
  • 4 sztuki  jajka
  • 140 g  mąka
  • 50 g  kakao
  • 200 g  maliny

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę połam na kawałki, przełóż do garnka. Masło pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do czekolady razem z cukrem. Podgrzej, żeby rozpuścić masło i czekoladę.
  2. Gdy wszystko się rozpuści, zdejmij garnek z ognia i mieszaj dodając po jednym jajku. Na koniec dodaj mąkę i kakao. Wymieszaj wszystko dokładnie. Następnie dodaj połowę malin i delikatnie wymieszaj.
  3. Uzyskaną masę przełóż do formy (20 x 30cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch ciasta i ułóż na nim pozostałe maliny. Piecz przez 30 minut w 170 st. C.
  4. Gotowe ciasto wyjmij z piekarnika, wystudź. Następnie wstaw ciasto do lodówki na 3 godziny, schłodzone będzie łatwiej kroić.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

brownie z malinamiprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE