Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ciasteczka kokosowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 200 g  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 150 g  cukru pudru
  • 20 g  kakao
  • 150 g  margaryny
  • 80 g  musli z migdałami i rodzynkami
  • 1 sztuka jajko
  • 100 g  wiórków kokosowych
  • 100 g  białej czekoladowej polewy

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakao. Dodaj pokrojoną na kawałki margarynę, musli oraz 1 jajko. Na koniec dosyp 80 g wiórków kokosowych i całość dobrze wyrób. Ciasto odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Schłodzone ciasto zagnieć i uformuj z niego wałeczek o średnicy 5 cm. Następnie pokrój go w plastry o szerokości 1 cm i ukształtuj z nich placuszki.
  3. Ciastka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Po upieczeniu odstaw na kratkę kuchenną do ostygnięcia.
  4. Polewę rozpuść i zanurz w niej ciastka do połowy. Wyłóż je na papier i posyp resztą wiórków kokosowych. Odstaw do zastygnięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE