Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 100 g mąka
- 50 g płatki owsiane
- 50 g migdały
mielone - 50 g orzechy laskowe
mielone - 100 g cukier brązowy
- 110 g masło
- 50 g rodzynki
- 1 sztuka jajka
- 1 łyżeczka cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- W małym garnku rozpuść masło.
- Jajka rozbij i rozbełtaj widelcem.
- W misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, migdały oraz orzechy.
- Do składników w misce wlej roztopione masło, wymieszaj i dodaj jajko. Ponownie wymieszaj. Na sam koniec dodaj rodzynki.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj ciasto, nadając mu kształt ciasteczek.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni przez 15 minut.