Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Ciasteczka ryżowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  kleiku ryżowego
  • 4 sztuki jajka
  • 1 kostka  margaryny
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 sztuka opak cukru wanilinowego
  • 1 opakowanie  wiórków kokosowych
    Dodatkowo
  • dżem z czarnej porzeczki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kleiku, jajek, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego oraz wiórków kokosowych zagnieć ciasto.
  2. Następnie formuj z ciasta kulki wielkości małego orzecha włoskiego i nieco je spłaszcz. W każdej zrób niewielkie wgłębienie i napełnij je dżemem.
  3. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE