Dzisiaj jest: Czwartek, 20.01.2022 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ciastka francuskie z budyniem i borówkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka budyń waniliowy
  • 1 sztuka jajko
  • borówki
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Płaty ciasta rozłóż i pokrój na kwadraty. Połowę z nich ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj pianą ubitą z białek.
  2. W pozostałych kwadratach wytnij krążki i ułóż je na kwadratach na blasze. Posmaruj ciastka żółtkiem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  4. Upieczone ciastka dociśnij z wierzchu łyżeczką. W powstałe wgłębienia wyłóż budyń. Ułóż na nim borówki i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE