Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
2 opakowania ciasta francuskiego
1 sztuka budyń waniliowy
1 sztuka jajko
borówki
cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płaty ciasta rozłóż i pokrój na kwadraty. Połowę z nich ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj pianą ubitą z białek.
- W pozostałych kwadratach wytnij krążki i ułóż je na kwadratach na blasze. Posmaruj ciastka żółtkiem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. C.
- Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Upieczone ciastka dociśnij z wierzchu łyżeczką. W powstałe wgłębienia wyłóż budyń. Ułóż na nim borówki i posyp cukrem pudrem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka