Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2/3 szklanki oleju
- 4 sztuki jajka
- 3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 sztuk nektarynek
- cukier puder
|
|
Sposób przyrządzania:
- Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na papierowym ręczniku.
- Do jednej miski wsyp suche składniki, a do drugiej mokre i wymieszaj. Następnie połącz ze sobą składniki z obu misek.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przelej na nią ciasto, Na wierzchu ułóż nektarynki. Piecz 35 minut w 190 st. C. Po ostygnięciu posyp ciasto cukrem pudrem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka