Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ciasto jogurtowe z nektarynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1 szklanka  jogurtu naturalnego
  • 2/3 szklanki  oleju
  • 4 sztuki jajka
  • 3 szklanki  mąki
  • 3/4 szklanki  cukru
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 6 sztuk nektarynek
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na papierowym ręczniku.
  2. Do jednej miski wsyp suche składniki, a do drugiej mokre i wymieszaj. Następnie połącz ze sobą składniki z obu misek.
  3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przelej na nią ciasto, Na wierzchu ułóż nektarynki. Piecz 35 minut w 190 st. C. Po ostygnięciu posyp ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE