Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ciasto marchewkowe z orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 500 g  marchewki
  • 1 sztuka jabłko
  • 100 g  orzechów włoskich
  • 1 szklanka  mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki  cukru brzozowego
  • 1 opakowanie  przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki jajka
  • 3/4 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki  maślanki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jabłko umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Orzechy drobno posiekaj.
  2. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, przyprawę do piernika, proszek do pieczenia oraz orzechy. Wymieszaj.
  3. Do oddzielnej miski wlej maślankę. Dodaj olej oraz jajka i wymieszaj. Uzyskaną mieszankę wlej do mąki i wymieszaj. Następnie połącz wszystko z marchewką i jabłkiem.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz 50 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE