Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Creme brulee


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 5 sztuk żółtek
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 szklanka  kremówki
  • miąższ z 1/2 laski wanilii
  • 4 łyżki  brązowego cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Do śmietany dodaj miąższ z laski wanilii i zagotuj. Żółtka utrzyj z cukrem i nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj gorącą śmietankę. Uzyskaną masę rozlej do 4 miseczek.
  2. Piecz w kąpieli wodnej przez 45 minut w temperaturze 190 st. C.
  3. Gotowy deser odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż na 20 minut do lodówki. Przed podaniem wierzch posyp brązowym cukrem, opal palnikiem kuchennym i odstaw na 5 minut. Podawaj z duszonymi wiśniami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE