Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Czekoladowe ciasto z kokosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Ciasto
  • 15 dag  margaryny
  • 25 dag  cukru
  • 25 dag  mąki
  • 2 łyżki  kakao
  • 1/2 łyżeczki  sody
  • 3/4 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki żółtka
  • 1 szklanka  kefiru
    Masa kokosowa
  • 4 sztuki białka
  • 10 dag  cukru
  • 20 dag  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Żółtka ubij z cukrem, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Wylej ciasto na blachę.
  2. Masa kokosowa: Białka ubij z cukrem i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Wyłóż masę kokosową na ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE