Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- Ciasto
15 dag margaryny
25 dag cukru
25 dag mąki
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki sody
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
4 sztuki żółtka
1 szklanka kefiru
- Masa kokosowa
4 sztuki białka
10 dag cukru
20 dag wiórków kokosowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Żółtka ubij z cukrem, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Wylej ciasto na blachę.
- Masa kokosowa: Białka ubij z cukrem i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Wyłóż masę kokosową na ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka