Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- Ciasto
- 15 dag margaryny
- 25 dag cukru
- 25 dag mąki
- 2 łyżki kakao
- 1/2 łyżeczki sody
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 sztuki żółtka
- 1 szklanka kefiru
- Masa kokosowa
- 4 sztuki białka
- 10 dag cukru
- 20 dag wiórków kokosowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Żółtka ubij z cukrem, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Wylej ciasto na blachę.
- Masa kokosowa: Białka ubij z cukrem i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Wyłóż masę kokosową na ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka