Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Czekoladowiec z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Czekoladowiec z owocami to przepis na smaczny i efektowny deser.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąka
  • 3/4 szklanki  cukier brązowy
    nierafinowany
  • 1 szczypta  sól morska
  • 2 łyżki  kakao
  • 3/4 łyżeczki  soda oczyszczona
  • 1/2 szklanki  olej
  • 1 łyżeczka  ocet balsamiczny
  • 1 łyżka  olejek waniliowy
  • 1 szklanka  mleko roślinne
    może być również kozie
  • 2 garści  maliny
  • 2 łyżki  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj brązowy cukier, sól morską, kakao oraz sodę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  2. Do suchych składników dolej olej, ocet balsamiczny, olejek waniliowy oraz mleko. Całość mieszaj tylko do połączenia składników.
  3. Maliny opłucz, osusz. Następnie połowę dodaj do masy kakaowej, po czym delikatnie wymieszaj łyżką tak, aby owoce się nie rozdrobniły.
  4. Tortownicę o średnicy 18 cm wysmaruj masłem. Ostrożnie przelej do niej ciasto, a następnie na wierzchu wysyp resztę malin. Piekarnik nagrzej do 180 st. C, po czym wstaw do niego czekoladowiec. Ciasto piecz 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

czekoladowiecprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE