Dzisiaj jest: Czwartek, 29.10.2020 Imieniny: Euzebii i Narcyza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Czekoladowy baranek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 100 g  białej czekolady
  • 90 g  masła
  • 50 g  mąki ziemniaczanej
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  cukru
  • 16 g  cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • tłuszcz i mąka do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Czekoladę rozpuść, odstaw do przestygnięcia.
  2. Masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania stopniowo dodawaj po jednym jajku. Następnie wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
  3. Ostudzoną czekoladę wlewaj do ciasta, ciągle mieszając.
  4. Blaszkę w kształcie baranka wysmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Do tak przygotowanej formy wlej ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
  5. Udekoruj według uznania.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE