Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Delicjusz


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
  • 8 łyżeczek  żelatyny
  • 1 sztuka cukier waniliowy
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 sztuka margaryna
  • okrągłe biszkopty
  • 1 sztuka galaretka
  • truskawki
  • jagody

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 5 łyżeczkach zimnej wody. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i rozprowadź w nim żelatynę. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie dodawaj po jednym żółtku. Wlej do masy przestudzone mleko z żelatyną i wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą.
  4. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  5. Tortownicę wyłóż biszkoptami i wylej na nie masę. Na wierzch ułóż umyte owoce i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin, żeby stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE