Dzisiaj jest: Niedziela, 20.09.2020 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Delicjusz


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 1 szklanka  cukru
  • 8 łyżeczek  żelatyny
  • 1 sztuka cukier waniliowy
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 sztuka margaryna
  • okrągłe biszkopty
  • 1 sztuka galaretka
  • truskawki
  • jagody

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 5 łyżeczkach zimnej wody. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i rozprowadź w nim żelatynę. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie dodawaj po jednym żółtku. Wlej do masy przestudzone mleko z żelatyną i wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z masą.
  4. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  5. Tortownicę wyłóż biszkoptami i wylej na nie masę. Na wierzch ułóż umyte owoce i zalej galaretką. Wstaw do lodówki na kilka godzin, żeby stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE